På søndag 24. april mottok Gørild Mauseth kulturpris 2022. Utdelingen skjedde i forbindelse med hennes 50-årsdag der hun i går viste Karenina & I på Kjøllefjord kino, for innbyggere i kommunen. Hun og Orto Polare satt opp flere filmvisninger ifb. med bursdagsfeiringen forrige uke - og det ble mange fine kulturopplevelser i gave fra Gørild og Orto Polare til innbyggere i kommunen.
Gørild mottok kulturprisen for sitt arbeid gjennom mange år, og at hun har vært og fortsetter å være en god ambassadør for Lebesby kommune. Hun er en profesjonell skuespiller, men er også med på mange andre spennende prosjekter, og har selv begynt å produsere filmer. Kommunen er veldig stolt over arbeidet Gørild gjør, og at hun skaper fine kulturopplevelser i kommunen for å gi noe tilbake. Kommunen har et godt samarbeid med Gørild, og hun bidrar inn i både Den kulturelle skolesekken og den kulturelle spaserstokken.
Vi vet at Gørild har planer om flere prosjekter som involverer innbyggere i kommunen og landskapet - og vi gleder oss til fortsettelsen!
 
Det vil i år bli delt ut to kulturpriser, så det er fortsatt mulig å nominere kandidater til kulturpris innen 1. mai. Her er link til nettsiden for mer informasjon her.
 
Lebesby kommune er opptatt av kultur og kulturarbeidere, og vi synes det er spesielt viktig å benytte anledningen med Frivillighetens år til å støtte kulturarbeidere og frivillige lag og foreninger i sitt arbeid. Kultur er viktig for å bygge identitet, samt skape trivsel og bolyst - og vi verdsetter dette høyt i vår kommune.