Tekststørrelse: A A A

Suomi Norsk Deutsch English

Frisklivssentralen i Lebesby kommune

Lebesby kommune ønsker å satse på forebyggende helsetiltak. Vi har derfor startet en Frisklivssentral. 

Logo - frisklivssentralen
Hva er en frisklivssentral?
Frisklivssentralen hjelper og støtter personer som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet og kosthold gjennom individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud.  Man trenger ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta på en frisklivssentral.

Gruppebaserte tilbud
Frisklivstrening i gruppe kan foregå både innendørs og ute i naturen.  Nivået er tilpasset deltakerne.  Vi kjører to treninger pr uke veiledet av fysioterapeut.

Bra mat er et inspirasjonskurs hvor det er fokus på å øke motivasjon til å oppnå et varig sunnere kosthold. Man får blant annet praktiske råd i forhold til kosthold i hverdagen, utveksler erfaringer med andre deltakere, og lærer å lese varedeklarasjon. Kurset går over fem kursdager på ca 2 timer pr gang, der temaet er bra mat i teori og praksis.

Hvem kan delta på frisklivssentralen?
Alle som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet og kosthold kan delta på frisklivssentralen. Lege, annet helsepersonell eller NAV kan henvise deltakere til frisklivssentralen gjennom frisklivsresepten, men man kan også kontakte oss på eget initiativ.

Frisklivssentralen har også oversikt over hva som finnes av tilbud i lokalmiljøet, og kan gi deg opplysninger om hvor du kan finne aktiviteter og tilbud i kommunen.


Vi som driver Frisklivssentralen i Lebesby kommune er:

Arne Kandal og Sini Häiväläinen, fysioterapeuter

Vil du være med? Har du spørsmål?

Kontakt frisklivssentralen frisklivssentralen@lebesby.kommune.no