Gjennom en innovasjonskonkurranse utfordret vi kompetansemiljøer over hele landet til å hjelpe oss å tenke nytt rundt fraflytting:

Hvordan kan vi jobbe for at folk utenfor kommunen fortsatt kan være en ressurs i lokalsamfunnene våre, sammen med våre innbyggere og næringsliv?

Vårt utgangspunkt er at alle med hjerte for Lebesby, uansett hvor de befinner seg, er en potensiell ressurs som kan ta del i utviklingen av Lebesby, både gjennom fysisk eller digital tilstedeværelse.

Vinneren av innovasjonskonkurransen ble konseptet Modulbygda, utviklet av Plenum tjenestedesign m.fl. Modulbygda skal være en fysisk og digital møteplass for innovasjon, samarbeid, utdanning og kultur:

Målet med Modulbygda er å bringe muligheter og folk til Lebesby kommune. Med å skape innbydende, fleksible, natur- og kostnadsvennlige møteplasser kan kommunen tilby flere valgmuligheter til sine innbyggere, næringslivet og besøkende. Et aktivt og spennende samfunn en kan leve og utvikle seg i.

Utover våren skal vi i samarbeid med Plenum utforske nærmere hvordan konseptet kan realiseres. I dette arbeidet trenger vi innspill fra engasjerte medspillere, og vi inviterer derfor innbyggere, næringsliv samt Lebesbypatrioter utenfor kommunen til å være med i dette nyskapende arbeidet.

Se video: Modulbygda

Plenums konseptskisse: Modulbygda

Distriktssenteret skriver om prosjektet her

Vil du være med på laget, eller har du spørsmål? Ta kontakt med oss!