Lebesby kommune deler ut kulturprisen hvert andre år, etter at saken er behandlet i Formannskapet. Kulturprisen skal være en honnør til kunstnere, kulturarbeidere og andre som har gjort seg bemerket med sin innsats på kulturområdet i kommunen.

Noen mennesker liker ikke å stikke seg frem, og kan være vanskelig å nå tak på, så nå øynet vi muligheten til å hedre en person som har bidratt stort i våres lokalsamfunn.

Trond Arild Lie kom til Kjøllefjord for mange år siden, og fant etter hvert sin livsledsager her. Fra dag én har Trond vist stor kjærlighet og engasjement for sitt yrke. Han har viet sitt liv til å hjelpe og forbedre livskvaliteten til mange av oss. Hans innsats har ikke bare vært begrenset til sitt yrke, for han bruker det meste av sin fritid på barn og unge. Trond var med å etablere Kjøllefjord Taekwon-Do klubb i 1993, og siden har han bidratt med utallige timer for å trene barn, unge og voksne frem til graderinger og mesterskapstitler. Treningene er ikke bare i Kjøllefjord, men han drar også til Mehamn og Lebesby, og med de værforholdene vi kan ha - så skjønner vi at det kan være utfordrende. Men Trond står på!

Trond er en som "går stille i dørene", og mange er kanskje ikke klar over den store innsatsen han legger ned. Han gir av seg selv uten å søke oppmerksomhet og anerkjennelse. Men den jobben han har gjort, og fortsatt gjør gjennom klubben, har gjort en betydelig forskjell i livene til mange her i kommunen. Vi er derfor stolte av å kunne gi anerkjennelse til en som har vist så mye dedikasjon og omsorg for folk i våres lokalsamfunn!

Kristin Johnsen, ordfører.
Foto: Christoffer Robin Jensen.