Tekststørrelse: A A A

Suomi Norsk Deutsch English

Startsiden > Artikkel

Oppdatering koronasituasjon 27.5.21

Det er pr 27. 5.21 ikke påvist smitte av koronavirus i Lebesby kommune.
I dag er det innført lettelser i nasjonale tiltak og anbefalingen mot unødvendige reiser er opphevet. Grunnet smittesituasjonen i Vest-Finnmark fraråder vi fortsatt reiser i dette området.
Lettelsene i tiltaksnivå betyr ikke at man kan ta lettere på smittevern. Kommunens kriseledelse følger situasjonen tett og kommunale tiltak vil kunne bli innført ved lokale utbrudd eller ved ytterligere smitteutbredelse i kommunene rundt.

Det er nå veldig viktig at man følger gjeldende smittevernsanbefalinger:

🤧 Husk god hånd- og hostehygiene.

1️⃣ Hold 1 meters avstand til andre enn de du bor med. Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming.

🌞Risikoen for smitte er høyere inne enn ute (særlig i små og dårlig ventilerte rom).

😷Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme og du må ta kontakt med helsetjenestene for eventuell testing.

💸Handle trygt og lokalt

Ha færre kontakter enn vanlig:

Det å ha kontakt med mange andre øker risikoen for å bli smittet av personer som ikke vet at de er smittet. Vi anbefaler derfor alle å begrense antall kontakter både i private sammenhenger, på arrangementer og på arbeidsplass, skole og studiested.

Du og de du bor sammen med kan være sammen som normalt. De du bor sammen med inkluderer også en kjæreste. Hvis du bor alene, kan du ha en til to faste venner som du kan være fysisk nær. Disse bør være de samme over tid.

Andre kontakter bør også være de samme over tid, for eksempel egne grupper på arbeidsplassen eller i skolen og barnehagen.

Ha kun inntil 10 gjester i private hjem, hager og hytter. Unge og voksne som har vært i situasjoner der det har vært vanskelig å holde minst en meter avstand, bør særlig holde minst to meter avstand ved besøk hos personer i risikogruppene.

Hold deg oppdatert på tiltak og utvikling nasjonalt på https://www.helsenorge.no/koronavirus/ eller https://www.fhi.no/