Åpningen av barnehagene skal skje innenfor gjeldende regelverk og finansiering. Dette betyr også at betalingsfritak opphører med unntak av egenbetaling som justeres jamfør åpningstid.  Lebesby barnehage vil ha ordinær åpningstid, ved Galgeneset barnehage vil åpningstiden være fra kl.8.00- 15.30.  

For å begrense smitte under en kontrollert gjenåpning av barnehager har vi satt i gang en rekke tiltak. Disse er basert på veilederen fra Folkehelseinstituttet og tilpasset den enkelte barnehage i forhold til bemanning, lokaler, uteområder og barnegruppe.

De 3 viktigste tiltakene for å begrense smittespredning er:

  1. Syke personer skal ikke være i barnehagen
  2. God hygiene
  3. Redusert kontakthyppighet mellom personer

Vi ber om at man er særskilt oppmerksom i forhold til sykdom og følger retningslinjene om at barn med milde symptomer ikke skal i barnehage, samt være hjemme minst 1 døgn etter at de har blitt symptomfrie. Barn som er syk vil bli sendt hjem. Foreldre som har luftveissymptomer skal ikke følge/hente barna i barnehagen.

Barnehagene vil være organisert på en annen måte, og har etablert nye rutiner for å begrense smittespredning. Barna vil derfor være i mindre grupper på mellom 3- 6 personer med faste voksne innenfor hver avdeling. Det vil ikke være kontakt mellom de ulike avdelingen.  Rutiner for spisesituasjon, hente/bringe og utetid er også endret.  Renholdet er forsterket og spesifikke områder desinfiserer flere ganger daglig. Mer informasjon om organisering og rutiner som vil bli iverksatt vil bli gitt av den enkelte barnehage.

Selv om barnehagedagen vil bli litt annerledes vil vi gjøre alt for at barna skal føle trygghet, tilhørighet og trivsel i barnehagen. Vi tror at det blir fint for barna å komme tilbake til barnehagen og få tilbake en normal hverdag sammen med andre barn.

Vi ønsker alle barn og foreldre velkommen tilbake til våre barnehager 21.april.

 

Kjøllefjord 17.4.20

Lise Birgitte Øfeldt
Oppvekstsjef Lebesby kommune



For mer informasjon:

Informasjon til barnehageforeldre:

https://www.udir.no/globalassets/filer/kvalitet-og-kompetanse/korona/forelderinfo_bokmaal.pdf

https://www.udir.no/globalassets/filer/kvalitet-og-kompetanse/korona/forelderinfo_arabisk.pdf

https://www.udir.no/globalassets/filer/kvalitet-og-kompetanse/korona/forelderinfo_engelsk.pdf

 

Veileder om smittevern i barnehagene under covid 10 utbruddet 2020:

https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/barnehage/