Tekststørrelse: A A A

Suomi Norsk Deutsch English

Startsiden > Artikkel

Julehilsen fra ordfører

Det er med stor ydmykhet jeg nå tar over stafettpinnen fra Stine Akselsen, som har gjort en formidabel innsats i sitt virke som Ordfører i Lebesby Kommune. Hun har vært en viktig faktor for Lebesby Kommunes gode omdømme. Vi går nå inn i en ny kommunestyreperiode med mange nye, engasjerte politikere. Det er et sunnhetstegn at det er mange som vil bidra med sitt engasjement, sin kunnskap og sitt mot i den nye perioden. 

Bilde ordfører[1]_100x133.jpg

Det kan være ulike grunner og interesseområder som gjør at man velger å ta del i politikken, men felles er et ønske om å bidra til et bedre og mer rettferdig samfunn. Jeg vil takke alle dere som stiller opp for lokalsamfunnet, enten det er som representant i kommunestyret eller i alle de ulike råd og utvalg som utgjør vårt lokaldemokrati. Vi er avhengig av din stemme, og sammen skal vi få til de beste løsningene.

Det finnes ingen kommune i vårt ganske land som er bedre å være Ordfører i. Vår kommune har naturgitte fordeler knyttet til både vind og vann. Her er det et enormt potensiale for vekst i de ulike næringene og her må vi som politikere bidra til at aktørene får gode rammebetingelser. Vi har også næringer som trosser de naturgitte forholdene. Våre arktiske bønder viser at det går an å drive landbruk også i vinterland. De er modige og investerer stadig for å videreutvikle seg. Produktene som de leverer skal vi som kommune være stolte av. Også innen vårt kulturbaserte reiseliv satses det og investeringer gjøres for å ta del i veksten innen turismen i Nord-Norge.  Alt dette gjør at jeg har tro på at vi igjen skal bli en vekstkommune.

Julen nærmer seg med stormskritt. For de fleste av oss er julen fylt med glede, forventning, familieliv, husvask og julebakst. For meg er det ekstra stas å oppleve julen gjennom mine barn. Det er mye spenning, nervøsitet og overtenning i oppbyggingen til julaften for de små. Julen kan også være en vanskelig tid knyttet til sorg, ensomhet og fattigdom. Det er mange som av ulike årsaker opplever kontrastene og forventningene ekstra tunge å bære. Da er det fint om vi kan møtes og snakke sammen også utenom familiesfæren og på tvers av generasjonene, på juletrefest, gudstjeneste eller andre arrangementer og møtesteder vi har.  Min oppfordring til oss alle må bli at vi tar vare på vår neste og viser omsorg for de som trenger!

En riktig god jul til dere alle.


Sigurd Kvammen Rafaelsen
Ordfører i Lebesby kommune