Per dags dato har ikke kommunen ansatt kvalifisert personell som kan utøve denne tjenesten ovenfor kommunens innbyggere.

Vi opplever at flere henvender seg til kommunen med spørsmål om å få utført feiing og bekymringsmeldinger om at fyringsanlegg er / oppleves utrygge.

Lebesby brann og redning vil i denne sammenheng henvise til Forskrift om brannforebygger § 6 annet ledd:

Eieren skal sørge for at fyringsanlegget virker som forutsatt. Dersom det blir oppdaget feil på anlegget som vesentlig øker risikoen for brann, skal anlegget stenges for bruk dersom feilen ikke utbedres umiddelbart.

Dette betyr at dersom det er bekymringer i forhold til trygget av fyringsanlegget utfra bruk og / eller vedlikehold skal eieren stenge ned fyringsanlegget for bruk inntil dette er utbedret.

Som ovenfor nevnt har ikke kommunen per dags dato kvalifisert personell i avdelingen og dermed ikke mulighet til utførelse av feiing eller kontroll av fyringsanlegg.

Den eneste tjenesten som kan utføres er eventuelt en vurdering av om brannvesenet skal gi pålegg om fyringsforbud på anlegg, men da etter en generell vurdering av tilstanden.

Vi håper på at kommunen får kvalifiserte personell inn i avdelingen, og at det vil kunne tilbys en stabil feiing og tilsynstjeneste til kommunens innbyggere.

Betaling av kommunalavgift for feiing?

Lebesby kommune har ikke krevd innbetaling for feiertjenesten årlig under kommunale avgifter.

Dette er en avgift som KUN utstedes etter at feiing eller tilsyn har vært varslet om.

Altså er det ingen innbyggere i Lebesby kommune som har betalt kommunal avgift for feiing og tilsyn.

Kommunens plikter etter Brann- og eksplosjonsvernloven og Forskrift om brannforebygging

Kommunens plikter og fullmakter etter Brann- og eksplosjonsvernloven:

A 9SCob 3R AAAAAElFTkSuQmCC


Kommunens forebyggende plikter:

CFQBq 6KioqKioqKioqKiovKLQBWwKioqKioqKioqKioqKr 8IVAGroqKioqKioqKioqKi 8otAFbAqKioqKioqKioqKioqvwhUAauioqKioqKioqKioqLyCwD Lx 65HSffdWxtAAAAAElFTkSuQmCC

Kommunen har en plikt, men denne forutsetter at kommunen også får tilknyttet kvalifisert personell til å gjennomføre denne lovpålagte tjenesten.

Vi forsøker å løse dette, men inntil videre må kommunen påminne eierne om at de også har et ansvar i forhold til det brannforebyggende arbeidet for å reduserer risikoen for brann ved fyringsanleggene.