Fra før har Finnmark fylkeskommune gitt tilsagn på 2 millioner til utfylling av det nye industriområdet gjennom RUP midler. Det vil si at kommunen har fått full uttelling på sine søknader til Fylkeskommunen og Kystverket. Tilrettelegging for ny fiskerirelatert næringsvirksomhet har vært et viktig tiltak i omstillingsprosjektet LiV – Lebesby i Vekst. Gjennom godt samarbeid med teknisk etat, Lebesby Kjøllefjord Havn KF og Norconsult har det vært jobbet grundig med utredninger og søknader.

Kommunen har planlagt en fiskerikai med kaifront på 50 meter i tilknytning til dagens trafikkai. En slik ny fiskerikai skal være godt egnet for både små og store kystfartøy, både for levering og som liggekai. Målet med prosjektet er å legge til rette for ny fiskerirelatert næringsvirksomhet inkludert økt råstofftilførsel, nye aktører i fiskeindustrien og økt fiskeriaktivitet.

 

Møte i Fiskeridep oktober 2012

 

Fra venstre prosjektleder for Lebesby i Vekst Toril Svendsen, ordfører Stine Akselsen, fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen og rådmann Harald Larssen.