bilde til barnevernsartikkel.jpg.png

HVA ER MÅLSETTINGEN MED ET BESØKSHJEM?
Målsettingen er, gjennom samvær, fysisk tilstedeværelse og trygge grenser, å bidra til å øke et barns selvfølelse, selvstendighet og mestring. Noen ganger kan det også være å avlaste foreldre og gi dem overskudd til å mestre foreldrerollen i hverdagen.

HVA ER BESØKSHJEMMETS STØTTEAPPARAT?
Barneverntjenesten, gjennom veiledning og evaluering. -De personene som utgjør husstanden, med sine erfaringer, ressurser, omsorg m.m. -Eventuelt besøkshjemmets eget nettverk. -Eventuelt andre instanser som barnehagen, PP-tjenesten m.fl.

HVA ER EN STØTTEPERSON?
Det er en som gjennomveiledning, samvær og ulike fritidsaktiviteter bidrar til å øke et annet menneskes evne til å utfolde seg, mestre ulike situasjoner og styrke troen på seg selv.

HVA ER MÅLSETTINGEN MED STØTTEPERSON?
Målsettingen er å styrke medmenneskers kompetanse i hverdagen og bygge bro mellom den som blir hjulpet og samfunnet. Noen ganger er målsettingen å styrke omsorgs- og samspillskompetansen i en familie

HVA ER STØTTEPERSONENS HJELPEMIDLER?
Barneverntjenesten, gjennom veiledning og evaluering. -Støttepersonen, med sine erfaringer, ressurser, omsorg m.m. -Samfunnet, gjennom kulturelle tilbud og andre aktiviteter. -Under visse omstendigheter, støttepersonens nettverk.

HVA NÅ?
Behovet for tiltakspersoner i barneverntjenesten varierer over tid. Noen ganger avsluttes oppdrag fordi behovet ikke lengre er til stede, fordi familien trekker samtykket eller fordi tiltakspersonen ønsker å si opp. Til tider kan barn ha behov for en tiltaksperson på kort varsel, og noen ganger kan en tiltaksperson oppleve å sitte kortere og lengre perioder «på vent».

Barneverntjenesten ønsker å knytte til seg flere personer med overskudd og kapasitet til å følge opp barn og familier med ulike hjelpebehov. Med flere tiltakspersoner i arkivet er det bedre utgangspunkt til å klare å yte de hjelpetiltak barn i vår kommune til enhver tid har behov for. En tiltaksperson kan få ulike oppdrag, individuelt tilpasset den enkelte hjelpemottakers behov og tiltakspersonens kompetanse. Dersom du ønsker å bli tiltaksperson for barneverntjenesten vil du bli innkalt til en godkjenningssamtale, og du må levere uttømmende vandelsattest.

Ta kontakt med barnevernskontoret v/Yvonne Fallsen på telefon 97 99 09 38.